روابط سیاسی ایران و سوریه به عنوان دو کشور راهبردی در خاورمیانه، حداقل پیشینهای به بلندای عمر انقلاب اسلامی ایران دارد. از زمان پیروزی انقلاب تاکنون، پژوهشهای بسیاری دربارهی تعاملات این دو کشور انجام شده است. این تعاملات و مناسبات با شکلگیری بهار عربی و تشدید بحران در سوریه به اوج رسیده و پرسشی با مضمون «دلایل حمایت ایران از محور مقاومت در بحران سوریه چیست؟» ایجاد کرده است. به نظر میرسد ایران در گام نخست، به دنبال اهداف ایدئولوژیک و مذهبی و سپس در پی حفظ منافع ملی خویش باشد. این پژوهش به دنبال واکاوی دقیق و کاربردی اهداف و رویکردهای ایران در حمایت از «محور مقاومت» در قبال بحران سوریه است و در نظر دارد، با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به این هدف دست یازد. بررسیهای پژوهش نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران با ایجاد توازن بین عناصر آرمانگرایی و واقعگرایی و با تلفیق دو رویکرد ایدهآلیسم و رئالیسم، به دنبال حفظ محور مقاومت اسلامی، کاهش نفوذ امریکا و اسرائیل در منطقه، مشارکت فعال در تثبیت نظمهای سیاسی- امنیتی خاورمیانه و سرانجام، دفاع از امنیت منافع ملی است.
. (1396). تحلیلی بر حمایت ایران از محور مقاومت در بحران سوریه؛ با تکیه بر رویکرد آرمانگرایی و واقعگرایی/ محمدتقی روستایی. جریان شناسی دینی-معرفتی در عرصه بین الملل, 5(15), -.
MLA
. "تحلیلی بر حمایت ایران از محور مقاومت در بحران سوریه؛ با تکیه بر رویکرد آرمانگرایی و واقعگرایی/ محمدتقی روستایی", جریان شناسی دینی-معرفتی در عرصه بین الملل, 5, 15, 1396, -.
HARVARD
. (1396). 'تحلیلی بر حمایت ایران از محور مقاومت در بحران سوریه؛ با تکیه بر رویکرد آرمانگرایی و واقعگرایی/ محمدتقی روستایی', جریان شناسی دینی-معرفتی در عرصه بین الملل, 5(15), pp. -.
CHICAGO
, "تحلیلی بر حمایت ایران از محور مقاومت در بحران سوریه؛ با تکیه بر رویکرد آرمانگرایی و واقعگرایی/ محمدتقی روستایی," جریان شناسی دینی-معرفتی در عرصه بین الملل, 5 15 (1396): -,
VANCOUVER
. تحلیلی بر حمایت ایران از محور مقاومت در بحران سوریه؛ با تکیه بر رویکرد آرمانگرایی و واقعگرایی/ محمدتقی روستایی. جریان شناسی دینی-معرفتی در عرصه بین الملل, 1396; 5(15): -.